Accueil
Accueil
Accueil

             

     terug onthal

Beeldhouwer, schilder, etser. 


Michel Snoeck deed zijn artistieke ervaring op bij Charles Dedessus-Lez-Moustier waarbij hij zich vrij mocht uitdrukken.

Naast zijn werk in de familiezaak volgt Michel Snoeck een opleiding tekenkunst bij M. Winance aan de Académie Royale in Doornik.

In 1971 gaat Michel Snoeck in Brussel wonen en schrijft hij zich in aan de Academie van Sint-Joost-ten-Node om er bij Jacques Talmar de kneepjes van de beeldhouwkunst te leren. Daar wint hij de Van Cutsem Prijs... In de jaren 2000 volgt hij bij Paul Van Namen nog een etsopleiding aan de Portaelsschool in Vilvoorde.


Michel Snoeck gaat steeds verder op zoek naar artistieke vervolmaking.

Vanuit zijn levendige verbeelding en zijn vakmanschap kan hij verschillende technieken aan: van potlood tot houtskool, pastels en inkt, van aquarel tot olie, van diepdruk tot etsen en lithografie, terracotta’s en ervaring met afgietsels voor een werk in terrra-cotta, gips, polyester en brons.

Hij speelt met al deze disciplines om zijn non-conformistische creaties vorm te geven.Zijn werken vloeien voort uit zijn persoonlijke visie op de wereld, waarbij hij de elementen van het onbewuste laat openbloeien. Bovendien is hierbij sprake van een zoektocht van innerlijke invloeden in osmose met de natuurelementen. De interactie zorgt voor een wel doordachte, originele benadering van teksten of dichterlijke formuleringen.


Complete vrijheid met een oog voor schoonheid en de symbolen ervan.

Elke creatie is een vrucht van de verbeelding en soms van het ‘automatisch schrijven’, maar steeds vanuit de oprechte eenvoud voor de voorstelling van sensaties.
terug onthal